Woningmarktblog januari 2024

· Categorie: Verkoop

We eindigden het jaar qua weersomstandigheden nat en stormachtig en terwijl ik dit schrijf schijnt de zon en is de temperatuur net onder het nulpunt. Een mooi moment om terug te kijken op het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar wat er komen gaat.

Lees verder

Verduurzaming

· Categorie: Verkoop

Nu de zomerperiode achter ons ligt en de herfst en winter weer voor de deur staan, een blog over het verduurzamen van woningen. Een zeer actueel thema met de hoge prijzen van energie nog in ons achterhoofd en het stookseizoen dat in aantocht is.

Bij woningen is duurzaamheid en energieverbruik een belangrijk thema. Naast hypotheeklasten en onderhoudskosten zijn energiekosten vaak de derde grote kostenpost voor een woningeigenaar. In deze blog benoem ik een aantal zaken rondom de verduurzaming van woningen en geef ik daarbij enkele praktische tips.

Lees verder

5 tips voor het kopen van je eerste huis

· Categorie: Aankoop

Het kopen van een eerste huis is voor elke starter op de woningmarkt een spannende stap. Het gaat om een hoop geld en je keuze bepaalt je woonomgeving voor de komende jaren. In deze blog geef ik je daarom een aantal tips over hoe je de koop van je eerste huis het beste kunt aanpakken. Daarnaast help ik je een beetje structuur aan te brengen in het proces. Wie weet koop jij dan binnenkort jouw droomhuis!

Lees verder

Woningmarktblog december 2022

· Categorie: Verkoop

Terugblik 2022 en verwachtingen 2023
De woningmarkt is naast het weer en voetbal een veelbesproken thema bij de koffie. Dit jaar zal dit onderwerp nog meer aandacht hebben gekregen dan in het verleden al gewoon was. Dit omdat de markt volop aan het veranderen is. In deze blog kijk ik terug op het afgelopen jaar en kijk ik voorzichtig vooruit naar het jaar 2023. Bij de terugblik begin ik met het benoemen van enkele voor de woningmarkt belangrijke zaken zoals de veranderingen in de hypotheekrente en de regels vanuit de overheid. Daarna zal ik aangeven hoe wij dit merken in ons werkgebied als makelaar. Ik eindig met de verwachting voor het komende jaar.

Lees verder