Uw huis verkopen

Een huis goed verkopen, vraagt om een strategie

De vraagprijs is cruciaal. Om de beste prijs te bepalen, kijkt de verkoopmakelaar naar de locatie, verkoopprijzen van vergelijkbare huizen, de (bouwkundige) staat van het huis en de trends op de woningmarkt. Die prijs komt met foto’s van een gerenommeerd fotograaf en activerende teksten op funda te staan.

Huis verkopen op Funda

Ieder huis van Tebbens Torringa makelaardij komt op de eigen website en op funda. Een dag voordat het huis op funda staat, wordt het bovendien al verspreid onder alle NVM-makelaars in Nederland.

Van bezichtiging…

De makelaar begeleidt de bezichtigingen – en dat kan gewoon terwijl u op uw werk bent of elders.  Wordt een kijker een bieder, dan start het onderhandelingsproces. Een vak apart. De eerdere persoonlijke ontmoetingen met de bieder helpen de makelaar om de juiste stappen en tegenbiedingen te maken. Bij het onderhandelen neemt hij alle voorwaarden en condities mee: opleverdatum, roerende zaken en uiteraard de verkoopprijs.

…tot koopcontract en bankgarantie

Het voorlopige koopcontract opstellen luistert nauw. Alle afspraken moeten er duidelijk in staan. Deze juridische kennis heeft de verkoopmakelaar. De koper moet de bankgarantie binnen zes weken na het tekenen van het voorlopige koopcontract overleggen. De makelaar van Tebbens Torringa makelaardij houdt in de tussentijd de vinger aan de pols. Is alles rond? Ook bij de oplevering en overdracht is de makelaar aanwezig.