Advies bij aankoop op veiling

Een huis kopen op een vastgoedveiling kan interessant zijn. De executiewaarde is in veel gevallen namelijk lager dan de marktwaarde. En dat biedt interessante kansen voor verstandige huizenkopers.

Vastgoedveilingen in Groningen

Meer dan in het verleden wordt vastgoed geveild. Ook in Noord-Nederland. In het Mercure Hotel in Haren (bij Groningen) vinden regelmatig vastgoedveilingen plaats. Wie hier zijn slag wil slaan, moet echter goed beslagen ten ijs komen.

Succesvol een huis kopen op een veiling

Het kopen van een huis op een vastgoedveiling gaat anders in zijn werk dan via de reguliere verkoop. Zaken die normaal gesproken pas na het aankoopmoment geregeld kunnen worden, moet u nu vooraf al in orde maken. Denk aan financiering, een aanbetaling of bankgarantie. Bovendien geldt de bedenktijd van drie dagen niet bij een veiling. U wilt dus heel zeker zijn van de aankoop.

Makelaar met veiling-ervaring

De makelaar van Tebbens Torringa Makelaardij verricht een grondige analyse van het pand. Omdat het vooraf niet te bezichtigen is, doet hij dit aan de hand van archieffoto’s, kadastraal en gemeentelijk onderzoek en informatie van het loket bodeminformatie.


Lijkt het haalbaar na overleg met de rechtbank en de bank (verkoper), dan stuurt de makelaar aan op een onderhandse verkoop. Het huis komt dan niet meer op de veiling en er zijn geen andere kopers die de prijs opdrijven.

Als het niet lukt om onderhands te verwerven, gaat de makelaar van Tebbens Torringa mee naar de veiling. In dat geval zorgt de makelaar dat de verklaring van financiële gegoedheid er op tijd ligt en dat de aanbetaling gedaan kan worden.

Iedere veilig is anders. Kies een makelaar met ervaring.

Op een veiling wordt een prijs eerst bij opbod en vervolgens bij afslag vastgesteld. Het is absoluut noodzakelijk om goed te volgen wat er in de zaal gebeurt. Zijn er veel verschillende bieders? Zijn de bieders handelaren of vertegenwoordigers van de bank? De makelaar heeft voor elke situatie een strategie.

Goed voorbereid een huis kopen op een vastgoedveiling – of zelfs daarvoor al onderhands kopen? Contact >>

Meer informatie?

Stel een vraag

Bel me terug

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Mijn gegevens

Mijn vraag of opmerkingen