Winsumerweg 5, 9738TC GRONINGEN

Vraagprijs

€ 250.000 kosten koper

Woonopp.

110 m2

Perceelopp.

8035 m2

Omschrijving

Op een fantastische locatie onder de rook van de stad Groningen ligt dit deels omgrachte voormalige boerderijgebouw in het natuurgebied Koningslaagte. Het gebouw met de inpandige schuurruimten is vervallen en gedateerd en dient volledig gerenoveerd en gemoderniseerd te worden. Dit karakteristieke gebouw met verhoogd voorhuis heeft een schitterend uitzicht over de landerijen en richting de skyline van de stad Groningen. Door de grootte van de gebouwen en de ligging zijn er diverse gebruiksmogelijkheden zoals onder andere wonen/werken, het houden van kleinvee of paarden of dubbele bewoning.

Het bijzondere object aan de Winsumerweg ligt midden in de natuur op 500 meter van de doorgaande weg en hemelsbreed exact 5 kilometer van de Grote Markt. Vanaf de doorgaande weg is er via de Harsema's laan een toegangsweg naar dit bijzondere object. Parallel aan het spoor komt er een nieuw fietspad-plus (geplande start uitvoering 2020) waardoor er een zeer goede fietsverbinding ontstaat naar het stadscentrum van Groningen. Het bijzondere natuurgebied Koningslaagte is naast onderdeel van de ecologische hoofdstructuur ook een reservaat waar veel weidevogels broeden.

Indeling woonhuis:
Entree, lang gang, hal met trappartij, woonkamer 25m², keuken 12m², slaap/werkkamer 16m², slaapkamer 12m², bijkeuken 11m², toilet, doucheruimte. Vanuit de bijkeuken is de voormalige stal/schuur te bereiken.

Souterrain: vanuit de hal is het souterrain toegankelijk. Deze ruimte ligt onder het gehele voorhuis en is ca. 1.85m hoog. Het souterrain is opgedeeld in verschillende ruimtes en het totaal is ca. 80m² groot.

Verdieping: overloop, zolder van ca. 50m² boven het woonhuis waar nog enkele kamers gerealiseerd kunnen worden.

Indeling schuur.
Vanuit het woonhuis is de voormalige koestal te bereiken, deze ruimte is ca. 243m² groot en leent zich voor diverse doeleinden, vanuit deze ruimte is een grote schuur te bereiken van ca. 69m² en zijn er nog 2 garages toegankelijk van beiden 14m². Alle schuren en garages zijn separaat toegankelijk met openslaande deuren naar het achtererf. Boven de voormalige koestal is een grote bergzolder aanwezig van ca. 229m².

In een van de optietekeningen is de voormalige koestal opgedeeld in een zeer ruime woonkamer met open keuken (ca. 80m²) en een grote werkruimte. Dit zou een van de vele mogelijkheden kunnen zijn die dit gebouw u kan bieden.

Het perceel is groot 8.035m² en op het perceel is een verhard achtererf en een vervallen schuur aanwezig. Het gebouw staat mooi midden op de kavel en in de kom tussen het woonhuis, stal en schuur is een hele mooie rustige plek voor een fijne tuin aanwezig.

Bijzonderheden:
- Het geheel dient gerenoveerd te worden.
- Er is een asbestinventarisatie opgemaakt.
- Perceelgrootte 8.035 m²
- Veel gebruiksmogelijkheden.
- Huidige bestemming is agrarisch met waarden, gemeente wil meewerken aan een bestemmingswijziging naar wonen.
- Het object wordt "As is, where is" verkocht.

Dit bijzondere object op deze prachtige plek verdient het om gemoderniseerd te worden en is daarmee een mooie kans voor iemand die veel ruimte nodig heeft.

Lees meer...
Streetview