Winsumerstraatweg 11, 9951TK WINSUM GN

Woonopp.

105 m2

Perceelopp.

4.635 m2

Omschrijving

Een buitenkans voor mensen die nu in een dorp of stad wonen.

Dit boerderijgebouw met bijschuur is gebouwd in 1913 en ligt op een prachtige locatie tussen Winsum en Sauwerd. Het gebouw en de bijschuur zijn toegankelijk via een verhard toegangspad. De locatie is gelegen achter een gemaaltje welke vanaf de Winsumerstraatweg toegankelijk is.

De boerderij ligt, op circa 10 km van de stad Groningen aan de Wetsingermaar n van de kenmerkende Groninger wateren. Sauwerd heeft o.a. een supermarkt, postkantoortje, gezondheidscentrum, basisschool en kent een actief en gezellig verenigingsleven. Winsum heeft vele winkelvoorzieningen, scholen, sportactiviteiten, een zwembad en uitstekend openbaar vervoer. Beide dorpen beschikken over een treinstation.

De gebouwen verkeren thans in een matige staat van onderhoud. Het hoofdgebouw is gebouwd met steens muren, de bijschuur is uitgevoerd met halfsteens muren. Alle gebouwen zijn gedekt met ABC golfplaten (asbest), waarbij de oude rieten dakbedekking deels nog aanwezig is.

Hieronder volgt de indeling van de volgende zaken:

Woonhuis: gang, woonkeuken 32m met oud keukenblokje, woonkamer ruim 20 m, brede gang van ruim 5 bij 1,5 meter, natte cel met douche wastafel en ruimte voor wasmachine, slaapkamer 16 m, diverse kasten, kelder, verwarming d.m.v. gaskachels. Het woonhuis heeft nog veel authentieke elementen zoals paneeldeuren. Alle nutsvoorzieningen zijn aanwezig, de riolering is geregeld via een IBA voorziening.

Schuur: een ruimte met buitenwerkse maten van 25 bij 15 meter, ingedeeld met een koestal, paardenstal en een open ruimte, vloeren zijn grotendeels onverhard.

Bijschuur: buitenwerks 13 bij 7,4 meter, deels met een verharde vloer.

Het erf en de toegangsweg zijn grotendeels verhard middels gefreesd asfalt. Er is een mestplaat aanwezig van 11 bij 11 meter, tevens is er een gierkelder .

Achter de gebouwen ligt een perceeltje grasland van ca 900m. De grondsoort is zware klei, afslipbaarheid meer dan 50 %.

De totale perceeloppervlakte van het object is 4.240m.

Lees meer...
Streetview