Wester Badstraat 37, 9726CP GRONINGEN

Woonopp.

70 m2

Perceelopp.

132 m2

Omschrijving

Sfeervolle uitgebouwde schipperswoning met diepe tuin op het westen. De woning is oorspronkelijk gebouwd in 1890 en heeft achterin de tuin een stenen berging. De combinatie van een ligging in een rustige woonbuurt op steenworp afstand van de Groninger binnenstad combineert het beste van twee werelden.

Deze schipperswoning bevindt zich in de Badstratenbuurt. De Badstraten hebben een geheel eigen en welhaast dorps karakter. Vroeger woonden er veel schippers, waardoor de duiding schipperswoning is ontstaan.
Verder is het gelegen op loopafstand van de binnenstad, het hoofdstation en het stadspark. Ook zijn er verscheidene voorzieningen in de buurt, zoals een supermarkt.

Indeling
Woningentree, gang, toilet met wasbakje, woonkamer met speelse uitbouw waarin de keuken ca. 39m². De keuken is voorzien van gaskooktoestel/oven, nieuwe vaatwasser, koelkast en vriezer. Badkamer met douche en vaste wastafel en ruimte voor de wasmachine en de droger. De uitbouw aan het huis is op een speelse manier aangebracht waardoor er veel licht aan de west zijde het huis binnenkomt via de glaswand. De tuin is ongeveer 12 meter diep en biedt heerlijke mogelijkheden. Achterin de tuin staat een stenen schuur.
Open trap vanuit de woonkamer naar de verdieping. De eerste verdieping is thans één open ruimte met aan de voorzijde een slaapgedeelte van ca. 11m² en aan de achterzijde een ruimte van ca. 9m². Op de eerste verdieping is een dakkapel geplaatst op vrijwel de gehele lengte van het pand.

Bijzonderheden
- Het huis is vrijstaand gebouwd.
- In de woonkamer en keukengedeelte ligt een Franse eiken vloer.
- Inbouwhaard die de afgelopen winter veel is gebruikt en comfortabel heeft gefunctioneerd.
- Moderne elektrische installatie met 8 groepen, verder 4 zonnepanelen (geplaatst in 2023).
- Eigen c.v. combi installatie (2016).
- Stenen berging in de tuin met een betonvloer en voorzien van elektra (ruim 8m²).
- Diverse vaste kasten op de verdieping.

Lees meer...
Streetview