Van Swinderenstraat 6, 9714HD GRONINGEN

Woonopp.

149 m2

Perceelopp.

97 m2

Omschrijving

In een prachtige straat in de professorenbuurt ligt deze royale hoekwoning met dakterras. Deze robuuste en karakteristieke jaren '30 woning is ontworpen door het bekende Groningse architectenbureau Kuiler en Drewes. De woning is op de begane grond uitgebouwd met een keuken en bijkeuken (2010) en op de verdiepingen zijn 4 slaapkamers en 2 badkamers aanwezig. Bijna de gehele woning is voorzien van kunststof kozijnen en het dak is enkele jaren geleden vernieuwd.

De woning is gelegen in een vriendelijke en rustige straat in de Korrewegwijk. Het hoekhuis ligt op korte afstand van de Groninger binnenstad, het UMCG en het Zernike, met alle dagelijkse voorzieningen in de directe omgeving aanwezig.

Indeling
Begane grond: prachtige jaren '30 entree met originele voordeur, glas-in-lood en het originele tegelwerk in de hal nog aanwezig. Woonkamer van 35m² met openslaande deuren naar de tuin, keuken 10m² voorzien van vloerverwarming met nette keukenopstelling, bijkeuken met extra keukenapparatuur en bergruimte.
Eerste verdieping: overloop, zeer royale slaapkamer 24m²(voorheen 2 slaapkamers en eenvoudig weer op te delen), slaapkamer 9m², badkamer met ligbad, toilet en wastafel.
Tweede verdieping: ruime overloop met trapopgang naar het dakterras, ruime slaapkamer van 16m², slaapkamer 9m², 2e badkamer met douche, 2e toilet en wastafel.

De achtertuin is voorzien van een achterom en gelegen op het noordwesten. Aan de voorzijde van de woning is een stuk tuin aanwezig gelegen op het zuidoosten. Op het dak is een dakterras gerealiseerd waar, wanneer de zon schijnt, de hele dag de zon aanwezig is.

Bijzonderheden:
- Bijna geheel voorzien van kunststof kozijnen.
- Verwarming door HR cv-ketel (bouwjaar 2010).
- Voorzien van een energielabel C.
- Groepenkast reeds vernieuwd en voorzien van 9 groepen met aardlekschakelaars.
- De keuken is voorzien van de volgende inbouwapparatuur: inductiekookplaat, afzuigkap en vaatwasser.
- In 2015 is het dak vernieuwd met EPDM dakbedekking en is ook het dakterras vernieuwd.

Lees meer...
Streetview