S.S. Rosensteinlaan 12, 9713AT GRONINGEN

Woonopp.

204 m2

Omschrijving

Royaal en karakteristiek herenhuis op een goede locatie aan de rand van de binnenstad, dat typeert deze samengevoegde boven- en benedenwoning met diepe tuin goed. Doordat deze woning is samengevoegd biedt het extra gebruiksmogelijkheden doordat er op dit moment 2 woonkamers en 5 slaapkamers aanwezig zijn. Dit kan ideaal zijn voor een samengesteld gezin, werken aan huis, B&B of voor mantelzorg. In het woonhuis zijn nog veel authentieke sfeerelementen aanwezig zoals hoge plafonds, granitovloeren, paneeldeuren en glas-in-loodramen. Door een uitbouw op de begane grond is er beneden veel leefruimte ontstaan en de totale woning is iets meer dan 200m² groot.

De S.S. Rosensteinlaan ligt op een mooie centrale locatie dichtbij de binnenstad. Om de hoek ligt het UMCG en het stadscentrum ligt op enkele fietsminuten. Vlak achter de woning ligt het wijkwinkelcentrum met alle dagelijkse voorzieningen daarin aanwezig. Qua bereikbaarheid heeft de woning het voordeel om makkelijk de stad in te kunnen, maar ook de stad uit is geen enkel probleem door de ligging dichtbij de uitvalswegen.

Indeling
Begane grond: entree, tochtportaal met mooie granitovloer en origineel tegelwerk, hal met visgraat parketvloer en trapopgang naar de verdieping, toilet met fonteintje, woonkamer en suite met aangebouwde serre, samen 42m². De woonkamer heeft mooie hoge plafonds, glas-in-lood details en een houten vloer. Vanuit de hal is er eveneens toegang tot de leefkeuken van 17m² met nette keukenopstelling en ruimte voor een eettafel en toegang tot de kelder met stahoogte. Vanuit de keuken en vanuit de serre is er toegang tot de diepe tuin op het noordoosten.

Eerste verdieping:
Overloop met bergkast, 2e toilet, 2e woonkamer en suite (32m²) met hoog plafond, erker en mooie suitedeuren hierin aanwezig, balkon 3,5m², slaapkamer met kastenwand en wastafel 8m² met toegang tot het 2e trappenhuis, washok annex berging (voormalige keuken bovenhuis) 6m².

Tweede verdieping: overloop, 4 slaapkamers van respectievelijk 11m² met toegang tot balkon, 10m², 8m² en 8m², alle slaapkamers zijn voorzien van inbouwkasten, ruime badkamer met bad, inloopdouche, wastafelmeubel en 3e toilet, bergruime met cv-opstelplaats.

De achtertuin is circa 14 meter diep en heeft een achterom. Achterin de tuin is een praktische tuinschuur aanwezig en door een mooie groene pergola is er veel privacy op het terras achter de woning. Door de diepte van de tuin is er een goede bezonning overdag. De voortuin is gemeentegrond en daar is de mogelijkheid om lekker in de avondzon te kunnen zitten.

Bijzonderheden:
- Royale herenbehuizing met veel gebruiksmogelijkheden.
- De woning is formeel samengevoegd maar er zijn nog 2 voordeuren aanwezig.
- Grotendeels voorzien van dubbele beglazing.
- Eigen Nefit HR cv-ketel (bouwjaar 2002).
- De meterkast is reeds vernieuwd en voorzien van 8 groepen met schakelaars.
- De keuken is voorzien van de volgende inbouwapparatuur: 5-pits gaskookplaat, afzuigkap, combi-magnetron en een vaatwasser.
- De mooie S.S. Rosensteinlaan maakt onderdeel uit van het beschermde stadsgezicht.

Kortom bent u op zoek naar een zeer royaal herenhuis met de grandeur van vroeger en het comfort van nu op een toplocatie dan is deze woning zeker een bezichtiging waard.

Lees meer...
Streetview