Rijksweg 46, 9731AC Groningen

Vraagprijs

€ 365.000 kosten koper

Woonopp.

93 m2

Perceelopp.

267 m2

Omschrijving

Deze vrijstaande woning is gebouwd in de jaren '30 en heeft een geheel eigen sfeer, met karakteristieke elementen zoals een erker, authentieke koperen deurbel en glas-in-lood ramen. De woning is gelegen in de oude wijk Oosterhoogebrug, aan de weg langs het Damsterdiep.

In de directe omgeving zijn er tal van voorzieningen, zoals een restaurant, eetcafé, meerdere supermarkten, scholen en sportaccommodaties. De wijk kent nog een bloeiend verenigingsleven (met o.a. zangkoor en ijsvereniging) dat eraan herinnert dat het vroeger een dorp was. Vanuit het buurthuis De Schakel worden er regelmatig activiteiten georganiseerd. Natuur- en recreatiegebied Kardinge is op wandelafstand gelegen. Voor watersportliefhebbers met een kano of motorboot is de ligging aan het vaarwater van het Damsterdiep ideaal.

Het centrum van Groningen ligt op tien minuten fietsen van de woning, en vanaf een nabijgelegen halte vertrekt er elk uur een bus naar het UMCG, Zuiderdiep en NS-hoofdstation, of in omgekeerde richting naar Appingedam en Delfzijl. Via de ringweg is de woning ook voor auto’s in alle richtingen goed ontsloten.

Indeling
Begane grond: entree, hal, trapopgang, kelder van 5m², woonkamer van 30m² met glas-in-loodramen, keuken, bijkeuken, toilet.
Eerste verdieping: open multifunctionele lichte ruimte van ruim 20m² met toegang tot de vliering middels een vlizotrap, slaapkamer van 6,5m², badkamer voorzien van bad, douche, toilet en wastafel.

In de verzorgde achtertuin, met klein vijvertje, kan de hele dag van de zon worden genoten. Zowel via de linker- als rechterzijde van de woning is de achtertuin toegankelijk. Op het perceel bevinden zich een schuur van 10m² met vliering en een carport. Parkeren kan zowel op eigen terrein als gratis langs de openbare weg.

Bijzonderheden
- De ruime en lichtovergoten woonkamer is via een doorgeefkast met de keuken verbonden, en kan hiermee desgewenst worden samengetrokken.
- De multifunctionele ruimte op de verdieping wordt momenteel gebruikt als extra slaap-, werk- en kantoorruimte, maar bestond oorspronkelijk uit een overloop met twee extra slaapkamers. Deze situatie kan eenvoudig worden teruggebracht.
- De (droge) kelder doet momenteel dienst als vorstvrije opslagruimte, maar kan ook uitstekend fungeren als exclusieve wijnkelder.
- De woning wordt verwarmd middels een Remeha cv-ketel uit 2016.
- De gevels (behalve de gevel aan de westzijde) zijn in 2014 geïsoleerd. Het platte dak en de dakkappelen zijn in 2015 geïsoleerd. In 2016 is de vloer vanuit de kruipruimte geïsoleerd met het gepatenteerde Tonzon-systeem.
- De dakgoten, dakkappelen en het voegwerk zijn vernieuwd.

Lees meer...

Kenmerken

Algemeen

Vraagprijs
€ 365.000 kosten koper
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
Eengezinswoning
Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
93 m2
Gebouwgebonden buitenruimte
2 m2
Externe bergruimte
10 m2
Perceeloppervlakte
267 m2
Inhoud
364 m3

Indeling

Aantal kamers
3 kamers (2 slaapkamers)
Aantal kamers
3 kamers (2 slaapkamers)
Aantal woonlagen
1

Energie

Energielabel
D

Brochure

Klik op de icoontjes om de documenten te downloaden

Documentatie per e-mail