Provincialeweg 13, 9771TA SAUWERD

Vraagprijs

€ 385.000 kosten koper

Woonopp.

238 m2

Perceelopp.

1.230 m2

Omschrijving

Ruime vrijstaande rentenierswoning uit 1907, gelegen aan de rand van het dorp Sauwerd. Dit huis ligt net binnen de bebouwde kom en is uitgebouwd in 1976, waarbij er aan de achterzijde een ruime aanbouw is toegevoegd. Het huis heeft een open uitzicht over het veld, welk effect wordt versterkt doordat de woonkamer en keuken betrekkelijk hoog liggen ten opzichte van de weg.

Sauwerd is een levendig dorp met diverse voorzieningen, waaronder een basisschool en een eigen dorpswinkel. De stad Groningen is goed bereikbaar; binnen 10 minuten zowel met de auto als met de trein via het eigen treinstation van Sauwerd. Daarnaast wordt op dit moment een snel fietspad naar Groningen aangelegd. Wandelen kan er ook prachtig, zo is er het Sauwerder Ommetje van 7,2 km.

Indeling
Begane grond: gang, woonkamer in een L-vorm 39 m², separate keuken met eenvoudig keukenblok 14 m², vanuit de keuken toegang tot de kelder van 15 m², slaapkamer 8 m², badkamer voorzien van een douche en toilet. Vanuit de keuken is een hobbyruimte/ bijkeuken van 31 m² toegankelijk met toegang tot een werkkamer van 10 m², inpandige garage 55 m² met dubbele houten deuren, houten aanbouw aan de achterzijde van 45 m².
Verdieping: vanuit de gang in het woonhuis middels een vaste trap toegang tot de verdieping, overloop met vaste kasten, badkamer met wastafel en toilet, slaapkamer 12 m² met vaste kast, slaapkamer 18 m², bergkamer van 6 m² voorzien van dakkapel, via een zolderkamer van 24 m² zijn de twee slaapkamers aan de achterzijde bereikbaar van 13 m² en 14 m².

Fijne tuin rondom de woning, waarbij de ruime tuin gelegen aan de noordzijde van het huis beschikt over diverse hoogstam fruitbomen. Het perceel is voorzien van een carport bij de oprit aan de Laanweg.

De woning heeft authentieke en sfeervolle elementen, maar dient thans te worden gemoderniseerd. Een ruime woonkeuken is daarbij goed te creëren door uitbreiding naar de hobbyruimte op de begane grond.

Bijzonderheden:
- grotendeels voorzien van dubbel glas
- 6 groepen met krachtstroom
- gelegen aan de Provincialeweg, de toegang tot het perceel is via de Laanweg
- landelijke ligging, gelegen nabij weilanden
- thans indeling met 5 slaapkamers meer kamers mogelijk
- verwarming door middel van heteluchtkachel, warm water door middel van een gasboiler
- kelder van circa 15 m²
- hoog balkenplafond van 3 meter in de woonkamer.

Lees meer...
Streetview