Pluimerstraat 15, 9711SV GRONINGEN

Woonopp.

120 m2

Perceelopp.

83 m2

Omschrijving

DESIGNHUIS IN DE GRONINGER BINNENSTAD

Achter deze oude voorgevel verschuilt zich een wereld van moderne architectuur en design. Vanaf de begane grond wordt uw aandacht direct getrokken door het imposante trappenhuis van glas, met in het midden een schitterende designlamp van de kunstenaar Albert Geertjes. Door de verschillende woonniveaus en de grote ramen is er veel lichtinval waardoor het huis een prettige sfeer heeft.

De woning is gelegen in een zijstraat van het Schuitendiep met gezellige winkels en horecagelegenheden op loopafstand. Binnen 5 minuten staat u op de Grote Markt en binnen 10 minuten op het hoofdstation. Dit alles maakt het een top locatie! Het designhuis, ontworpen door voormalig Stadsarchitect Pim Benus, is een mix van oud en nieuw. Het voorste deel was begin 20ste eeuw een stalhouderij en het achterste gedeelte is gebouwd in 2010 en is voorzien van goed geïsoleerde muren en trippelglas (energielabel A).

Indeling:
Entree/hal, toilet met fontein, woonkamer met moderne open keuken (samen 32m²), voorzien van een gaskookplaat, combi-oven, koel-vriescombinatie en vaatwasser. Tevens is vanuit de hal de geïsoleerde garage bereikbaar van maar liefst 22m² met een elektrische garagedeur (eventueel ook te gebruiken als woon-/hobby-/werkruimte).

Eerste verdieping:
Overloop, zitkamer van 9m² met deur naar het eerste dakterras van 14m² met een trap naar het tweede dakterras.

Eerste verdieping boven de garage:
Overloop, ruime slaapkamer van 15m² en de moderne badkamer van 9m² met whirlpool, inloopdouche, dubbele wastafel, toilet en bidet.

Tweede verdieping:
Slaap-/studeerkamer van 12m²

Het tweede dakterras is 15m² en het derde dakterras is 24m² en biedt een schitterend uitzicht over de stad.

Dit is een huis die u gezien moet hebben, schroom niet om te bellen of te mailen voor een afspraak!

Bijzonderheden:
- Designhuis ontworpen door voormalig stadsarchitect Pim Benus;
- Bouwjaar: voorzijde circa 1915/ nieuwbouw achterzijde 2010;
- Met deels trippelglas en deels dubbelglas, muurverwarming en vloerverwarming heeft de woning een hoge isolatiewaarde, een hoog wooncomfort en een lage gasnota (A-label);
- CV verwarmd middels Remeha ketel 2010;
- Glazen traptreden;
- Design lamp van de kunstenaar Albert Geertjes;
- Drie dakterrassen;
- Perfecte mix van oud, modern en design.

Lees meer...
Streetview