Nieuwe Kerkhof 34, 9712PX GRONINGEN

Woonopp.

120 m2

Omschrijving

Op deze fantastische binnenstadslocatie ligt deze karakteristieke benedenwoning met diepe tuin. Gelegen aan de rustige zijde van het Nieuwe Kerkhof bevindt zich dit bijzondere woonhuis met de grandeur van 1900 door de hoge plafonds met ornamenten en de daardoor aanwezige ruimtebeleving. Vanuit de woonkamer is er prachtig zicht op het groen aan de voorzijde. Naast een royale woonkamer zijn er 2 ruime (slaap-)kamers.

Deze benedenwoning is gelegen in de Hortusbuurt, een gewilde centrumwoonwijk aan de noordkant van het stadscentrum. Door deze ligging zijn allerhande voorzieningen in de nabije omgeving aanwezig, zoals supermarkten, diverse eetgelegenheden en natuurlijk het Groningse centrum. Daarnaast ligt ook het Noorderplantsoen op loopafstand en ligt deze wijk centraal ten opzichte van onder andere het UMCG en het Zernike.

Indeling
Begane grond: woningentree, lange gang, sfeervolle woonkamer van 33m² met hoog plafond (3.33m hoog) en met vaste kast, achterkamer 17m² met schuifdeuren naar de diepe tuin. Deze achterkamer is te gebruiken als slaapkamer, werkkamer of als extra woongedeelte. Via de gang is een tussenhal te bereiken met toegang tot de tuin, de trapopgang naar de slaapverdieping en het toilet. Achter de hal ligt de keuken. De keuken is voorzien van een eenvoudige keukenopstelling en biedt toegang tot de (wijn)kelder via een luik in de vloer. Vanuit de keuken is de ruime badkamer (10m²) toegankelijk. De badkamer is voorzien van een ligbad, douche, wastafelmeubel en een wasmachine-aansluiting.

Eerste verdieping: overloop met vaste kast, slaapkamer van 15m².

De diepe tuin is gelegen op het noordwesten. De achtertuin is in totaal bijna 18 meter diep en achter in de tuin is een houten tuinschuur aanwezig van 4m².

Bijzonderheden
- Er ligt een eiken vloer in de woonkamer en in de achterkamer.
- De VvE is niet actief, maar wel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
- Verwarming door middel van een eigen HR cv-ketel (bouwjaar 2010).
- De woning is voorzien van energielabel D.
- Voorzien van dubbele beglazing en het dak van de aanbouw is nageïsoleerd.
- De woning is in het najaar van 2022 aan de buitenzijde geschilderd.
- Het betreft een karakteristiek pand gelegen in een beschermd stadsgezicht.

Lees meer...
Streetview