Molenstraat 16, 9883PL OLDEHOVE

Vraagprijs

€ 419.000 kosten koper

Woonopp.

185 m2

Perceelopp.

1010 m2

Omschrijving

Sfeervol herenhuis gelegen in het dorp Oldehove. In circa 1890 is hier aan de Molenstraat dit prachtige karakteristieke huis gebouwd. Oldehove is een fraai noord-Gronings dorp met diverse voorzieningen en heeft een prachtige skyline welke onder andere bestaat uit twee molens en de klassieke kerk.

De woning combineert de sfeer van vroeger met hedendaags wooncomfort. Zo is het huis voorzien van centrale verwarming maar zijn de radiatoren voorzien van een houten ombouw. De badkamer, de toiletten en de keuken zijn uiterst modern en gerieflijk. In de woonkamer is tevens een houtkachel geplaatst. Rondom de woning ligt een ruime tuin die met zorg is aangelegd en aan de achterzijde van de woning is een besloten tuin gedeelte waar verschillende terrassen en zitjes zijn. Verder is er een overdekte veranda waar het al vroeg in het voorjaar en nog laat in het najaar aangenaam toeven is.

INDELING HOOFDGEBOUW
Begane grond: Brede gang waaraan de vertrekken beneden zijn gelegen. Werkkamer/slaapkamer met kastruimte 19 m², vanuit deze ruimte is er toegang tot de kelder van 7 m² en de oude bedsteeruimtes. Modern toilet met fontein, badkamer voorzien van vloerverwarming en designradiator, met bad voorzien van whirlpool, grote dubbele wastafel en douche hoek met regendouche.
Bijkeuken 7 m² met praktische verhoging waarop de wasmachine en droger zijn geplaatst. Woonkeuken 24 m² meter alwaar een moderne keukenopstelling (2014) is geplaatst. Vanuit de keuken is er een fraai zicht op de binnentuin.
De keuken heeft een inductiekookplaat, verder een grote oven, een combimagnetron, afzuigkap en vaatwasser. Vanuit de woonkeuken is een brede doorgang naar de woonkamer van 25 m² met 3,2 meter hoge plafonds. In zowel de woonkeuken, de woonkamer en de gang ligt een fraaie houten, geïsoleerde vloer uit 2016. Vanuit de woonkeuken gaat de trap naar de verdieping.
Eerste verdieping: op de verdieping is een ruime overloop en een Japans toilet, verder 4 slaapkamers. Door de dakvorm is een speelse indeling ontstaan. De ouderslaapkamer van 18 m² met inloopkast, verder een slaapkamer van 14 m² met veel extra kastruimte. Aan de oostzijde liggen nog twee slaapkamers van 12 en 10 m². Ook deze kamers hebben vaste kasten. In de slaapkamer van 10 m² is een moderne wastafel met onderkast aangebracht. Alle slaapkamers zijn licht van kleur en overal komt voldoende natuurlijk licht. In 2017 zijn de wanden en de plafonds op de verdieping gestuct en zijn er nieuwe vloeren gelegd.

BIJGEBOUWEN
Vrijstaande houten schuur: 7,7 m bij 3,3 m met een hoogte van 2,20 meter. Deze schuur is gedekt met metaalplaten, de wanden en het dak zijn geïsoleerd en de schuur is voorzien van elektra en is geschikt voor diverse doeleinden.
OVERDEKTE VERANDA: 3,7 m bij 4 m. De veranda is voorzien van inbouwverlichting en heeft een fraaie tegelvloer.
STENEN GARAGE: 3,3 m bij 4,8 m. Deze garage is pannen gedekt met een betonnen vloer en voorzien van elektra.

Bij dit woonhuis is een fraaie tuin aangelegd, de tuin is gelegen rondom het huis. Buxus hagen, hedera hagen, een fraai buiten aquarium, stinzenplanten en diverse terrassen en zithoekjes, kortom alles wat de tuinliefhebber graag ziet. Aan de noord-oostzijde is parkeergelegenheid voor ruim 4 auto s op eigen erf.

Bijzonderheden:
- een nieuwe gezamenlijke schutting is geplaatst in 2017
- de keldervloer is gedicht door een erkend bedrijf
- moderne elektrische installatie
- 4 nieuwe markiezen uit oktober 2018 zijn ter overname
- toilet beneden en boven zijn uit 2016
- badkamer geheel vernieuwd in 2016
- veranda geplaatst in 2017

Lees meer...
Streetview