Leidijk 10, 9363VH MARUM

Woonopp.

110 m2

Perceelopp.

11.820 m2

Omschrijving

In het buitengebied op mooie landelijke locatie gelegen vrijstaand woonhuis met perceel grasland, ruime paardenschuur en paardenbak. De oorspronkelijk in 1934 gebouwde woning is vanaf 1997 geheel verbouwd waarbij gekozen is voor hoogwaardige, onderhoudsarme materialen. Het geheel is keurig onderhouden en biedt ruime mogelijkheden voor de liefhebber van de paardenhouderij. De ruime kavel van meer dan 1 hectare bieden hiervoor ook prima mogelijkheden. De woning is gelegen op korte afstand van Marum en ligt dichtbij uitvalswegen richting Groningen en Drachten. Het centrum van Marum ligt op vijf autominuten en is op de fiets ook goed bereikbaar. Tevens zijn op korte afstand het Haarsterbos en de bossen van Trimunt te vinden. Bijzonder is de fruitboomgaard voor de woning die een fraaie afscherming vormen tussen het woonhuis en de openbare weg. Een schitterende locatie voor de liefhebber van paarden of kleinvee die wil genieten van een moderne woning in het buitengebied, maar toch dichtbij alle voorzieningen wil zijn.

Indeling: Begane grond: Entree, ruime hal met meterkast (380v) en trapopgang, toilet voorzien van fonteintje, woonkamer voorzien van schuifpui met toegang naar terras (ca 20 m), open woonkeuken (22 m) voorzien van nette inbouwkeuken met inbouwapparatuur (4 pits gaskookplaat (Pelgrim), combimagnetron, koelkast, dubbele spoelbak) de keuken beschikt over vloerverwarming. Bijkeuken (1.5 x 4.75m) met wasmachine aansluitingen en toegang tot de groentetuin en tweede entree, toegang tot het schuurgedeelte en de stallen. Op de begane grond is een slaapkamer (3.25 x 3.57m) gelegen met een eigen doucheruimte. Tevens beschikt de slaapkamer over een openslaande tuindeur met toegang tot het terras. Eerste verdieping: Zeer ruime overloop met bergruimte onder de schuine wanden en ruimte voor CV installatie (Remeha 2009), Slaapkamer 2 voorzien van Velux dakraam, Slaapkamer 3 en Slaapkamer 4. Slaapkamer 4 is desgewenst eenvoudig te vergroten. Badkamer voorzien van ligbad, toilet, wastafel en douchecabine. Ruime bergzolder in de nok van de woning. Op de volledige benedenverdieping is de woning voorzien van kunststof kozijnen met isolerende beglazing. Vanaf 1997 is de woning geheel verbouwd waarbij tevens een nieuwe kap geplaatst is.

Schuur en stallen: Achter de woning is een ruime schuur (11.5 x 5m) en een schuur van 12.5 x 11.4m, voorzien van een werkplaats en twaalf paardenboxen. De schuur ligt gekoppeld met de woning waardoor deze goed bereikbaar is. Bij de verbouwing in 1997 is de schuur tevens voorzien van een nieuwe kap, waarbij de authentieke gebinten behouden zijn gebleven. De schuurruimte beschikt over een eigen groepenkast voorzien van krachtstroom. Achter de schuur is een kapschuur gelegen van ca. 5 x 15m. De kapschuur is opgetrokken uit een staalconstructie met damwand beplating. Het dak is gedekt met asbestvrije beplating.

Tuin: Rondom de woning bevindt zich een fraai aangelegde tuin. De tuin is goed onderhouden en beschikt over een fraaie fruitboomgaard aan de voorzijde van de woning. Aan de westzijde is een terras gelegen welke veel privacy bied. Aan de oostzijde van de woning is een groentetuin aanwezig. De oprit is voorzien van sierbestrating tot achter op het erf. Achter de schuren bevindt zich een betonplaat voor mestopslag. Achter de woning bevindt zich een gedraineerde paardenbak van ca. 15x30m. Het erf is verhard met betonklinkers.

Marum: Marum is de grootste kern van de gemeente met ruim 5500 inwoners. De gemeente Marum ligt ongeveer 25 kilometer van de stad Groningen en ruim 10 kilometer van Drachten. Het dorp ligt aan de A7 Groningen-Drachten. Marum heeft een ruime middenstand, waarvan een groot deel rond het in de jaren negentig nieuw aangelegde plein 'De Wende' in de Wendsteinweg, de hoofdweg van het dorp, ligt. Op vrijdagmiddag is er de markt op het plein aan het begin van de Kastanjelaan. Verder worden er een voorjaars- en een najaarsmarkt georganiseerd in de Marktstraat. Marum kent een bloeiend verenigingsleven. Met name noemenswaardig is de Showband Marum die een grote bekendheid geniet en op een hoog niveau muziek maakt. Verder staat Marum bekend van het uitgaanscentrum De Kruisweg, dat op bepaalde avonden bezoekers uit de wijde omgeving aantrekt. Andere voorzieningen zijn het sportfondsenbad, sportzaal "De Holten", tennisbanen, meerdere manages, een dierenkliniek, een bibliotheek en VitaMarum, waar meerdere huisartsen en tandartsen praktijk houden.

U vindt de Leidijk 10 in Marum door de afslag Surhuisterveen te nemen op de A7.

Lees meer...
Streetview