Kolfstraat 18, 9717GR GRONINGEN

Woonopp.

78 m2

Perceelopp.

90 m2

Omschrijving

Deze charmante schipperswoning uit 1895 met authentieke glas-in-lood ramen vind je op een toplocatie in één van de leukste straten van de Noorderplantsoenbuurt. De woning is uitgebouwd op de begane grond, heeft twee slaapkamers, en een knusse stadstuin op het zuidoosten. Het huis is goed onderhouden en voorzien van een nieuwe badkamer en een nieuw toilet. De bewoners hebben afgelopen jaren diverse energiemaatregelen toegepast, zoals een nieuwe achterpui met dubbele beglazing en na-isolatie van het dak, en in november 2019 is een groen sedumdak gerealiseerd op de uitbouw.

Omgeving:
De sfeervolle Kolfstraat ligt in het hart van de hippe en toch dorpse Plantsoenbuurt op 200 meter van het prachtige Noorderplantsoen waar je in alle seizoenen kunt ontspannen. De buurt kenmerkt zich door een mooie mix van huizen en bewoners, veel groen, handige dagelijkse voorzieningen (supermarkt op 200 meter) en gezellige restaurants en cafeetjes. De binnenstad ligt op 5 minuten fietsen, en het UMCG, Zernike en Hoofdstation op 10 minuten.

Indeling:
Begane grond: entree, gang, modern toilet (2014), sfeervolle woonkamer met hoog plafond, ruime open keuken met een handige ingebouwde werkplek die netjes afgesloten kan worden (2014), in de uitbouw is een eetgedeelte met grote glazen schuifpui naar de tuin. De woonkamer, keuken en eetkamer zijn samen 41m² groot. Vanuit de keuken toegang tot de moderne badkamer (2015) met luxe wastafelmeubel, inloopdouche en daklicht.

Eerste verdieping: overloop met kastruimte, ruime slaapkamer (10m²) aan de achterzijde met ingebouwde kastruimte, 2e slaapkamer (6m²) aan de voorzijde, geschikt als logeer- of werk/studeerkamer.

Buiten: De zonnige, groene stadstuin met kleine berging is gelegen op het zuidoosten en is ca. 25m² groot. De tuin heeft veel privacy en is een heerlijke plek om te genieten van de vogels in de kenmerkende rode beuk.

Bijzonderheden:
- De woning is geheel voorzien van dubbel glas (met voorzetglas voor het glas-in-lood).
- Naast de twee slaapkamers is beneden tevens een praktische en verrassende werkplek gerealiseerd, met extra bergruimte.
- Het hoofddak is na-geïsoleerd, het platte dak is voorzien van groen sedum.
- Aan de achterzijde zijn alle kozijnen van kunststof.
- In de woonkamer ligt een robuuste eiken vloer.
- De keuken is voorzien van de volgende inbouwapparatuur: vaatwasser, oven, gaskookplaat en een afzuigkap.
- Verwarming door een HR cv-ketel (bouwjaar 2007) in eigendom.
- De woning is aangewezen als een beeldbepalend pand, maar kan desondanks eventueel uitgebreid worden met een dakkapel.

Lees meer...
Streetview