Kamerlingheplein 22, 9712TR GRONINGEN

Woonopp.

186 m2

Perceelopp.

102 m2

Omschrijving

Zeer royaal herenhuis gelegen op een rustige locatie in de populaire Hortusbuurt. Deze onder architectuur gebouwde stadsvilla (Oving architecten) is gebouwd in 2001 en ligt verscholen op het karakteristieke Kamerlingheplein. Op het Kamerlingheplein ligt eveneens de voormalige 'Rijks Hogere Burgerschool' en op het binnenterrein aan de voorzijde van de woning is een eigen parkeerplaats aanwezig. De woning heeft 4 volwaardige woonlagen met daarin aanwezig een leefkeuken, praktische bergruimte, royale woonkamer, 3 ruime slaapkamers en een achtertuin, een balkon én een dakterras alle drie gelegen op het zuidwesten.

De hortusbuurt is een gewilde centrumwoonwijk aan de noordkant van het stadscentrum. In de wijk zijn talloze voorzieningen (op loopafstand) aanwezig zoals een supermarkt, verschillende eetgelegenheden en leuke speciaalzaken. Het Noorderplantsoen ligt op 50 meter afstand en op 5 minuten fietsafstand ligt het stadscentrum. Daarnaast ligt de wijk centraal ten opzichte van het UMCG en het Zernikecomplex.

Indeling
Begane grond: entree, hal, eetkeuken van 23m² met daarin bijzonder vormgegeven open trap naar de woonkamer op de eerste verdieping, bijkeuken met witgoedopstelling, voorraadkast en toilet, inpandige berging van 13m² met toegang tot de achtertuin met veel privacy.

Eerste verdieping: lichte en royale woonkamer van ca. 50m² met hoog plafond (2.8 meter hoog) met houtkachel en aan de achterzijde een ruim balkon van 11m² gelegen op het zuidwesten. Aan de achterzijde is een grote schuifpui aanwezig en aan de voorzijde kunnen de kozijndelen worden opzijgeschoven, waardoor de binnen- en buitenruimte met elkaar verbonden worden.

Tweede verdieping: overloop, 2 slaapkamers beide 17m² groot, luxe badkamer met ligbad, douchehoek, 2e toilet en moderne wastafel met 2 kranen.

Derde verdieping: zeer ruime slaapkamer van 27m² met toegang tot het dakterras van 24m² met veel privacy en uitzicht richting het Noorderplantsoen.

Bijzonderheden:
- Hoge kwaliteit in materiaalgebruik en afwerking.
- Eigen parkeerplaats op het terrein voor de woningen.
- Verwarming door middel van een HR cv-ketel.
- Goed geïsoleerd en geheel voorzien van dubbele beglazing.
- Hoge plafonds op de begane grond en eerste verdieping van 2.8 meter hoog.
- Fantastische ligging met om de hoek het Noorderplantsoen.
- In de woonkamer is een houtkachel aanwezig.
- Er is een centraal stofzuigsysteem aanwezig.
- Hoofddak vernieuwd in 2016.
- Kortom een prachtige stadsvilla op een toplocatie.

Lees meer...
Streetview