J.C. Kapteynlaan 27, 9714CM GRONINGEN

Woonopp.

81 m2

Omschrijving

Sfeervolle benedenwoning met twee slaapkamers en ruime woonkamer gelegen in de Korrewegwijk nabij het UMCG en het stadscentrum. Deze ruime en geheel gelijkvloerse benedenwoning is gebouwd in 1928 en ligt aan een brede laan waar in het voorjaar de Prunussen rijkelijk bloeien. De Kapteynlaan is breed aangelegd, omdat oorspronkelijk gedacht was dat er een tram zou komen te rijden.

De woning ligt nabij diverse voorzieningen. Zo is er openbaar vervoer (bushalte op ca. 200m afstand) en zijn er diverse grote supermarkten in de directe omgeving. De professorenbuurt, welke onderdeel vormt van de Korrewegwijk, eert de namen van professoren die voor Groningen belangrijk zijn geweest in de periode voorafgaand aan de bouw. Professor J. C. Kapteyn was sterrenkundige en rector van de Groninger Universiteit.

Indeling
Door de entree betreedt u de hal, waarachter zich de stijlvolle gang bevindt met een deur die dubbelwerkende scharnieren heeft. In deze gang bevinden zich ook twee kelderkastruimten en het toilet met fontein en terrazzo vloer. Aan de andere zijde van de gang komt u in de woonkamer van ca. 27m², voorheen en suite, met houten vloer en prachtige openslaande deuren naar de leuke achtertuin. De keuken van 5m² heeft, naast enige inbouwapparatuur waaronder een vaatwasser, een vaste kast en een toegangsdeur naar de tuin. In de grootste slaapkamer van 16m² bevindt zich nog een originele schouw. De tweede slaapkamer is 8.5m² en is gelegen naast de badkamer, welke voorzien is van ligbad, douche en wastafelmeubel. Ook bevindt zich daar de wasmachineaansluiting en is er ruimte voor de droger.

De tuin is gelegen op het noordoosten. De eigen houten berging is te bereiken middels de brandgang waarvan de ingang gelegen is aan de Johannes Mulderstraat.

Bijzonderheden
- Hoge kamers, hoogtemaat is in de hele woning circa 2,95 meter!
- Energielabel D.
- Woning is voorzien van cv-ketel (bouwjaar 2005)
- Deels voorzien van dubbel glas.
- Originele glas in loodramen in de woonkamer en boven de voordeur en paneeldeuren in het hele huis.
- Grote slaapkamer van 16 m2 alwaar een originele schouw aanwezig is.
- Toilet met fontein en een terrazzo vloer.
- Achtertuin onderhoudsvriendelijk en is ca. 45m².

Lees meer...
Streetview