Goldhoorn 19, 9682XL OOSTWOLD

Woonopp.

330 m2

Perceelopp.

12.000 m2

Omschrijving

Een fraaie boerderij van het zogenaamde Oldambster type gelegen aan het dorp Oostwold.

Dit oerdegelijke gebouw is oorspronkelijk gebouwd in 1892. Het pand is hoog gelegen op het bouwperceel wat een prachtig vrij uitzicht geeft over de weidse omgeving. De huidige eigenaren hebben het gebouw in een goede staat van onderhoud gehouden, dit geldt voor zowel de binnen- als de buitenzijde.

Oostwold is een dorp met ongeveer 1.000 inwoners gelegen in de directe nabijheid van het recreatie- en woongebied de Blauwe stad. Het wonen in deze omgeving met zijn weidsheid en rust is iets dat steeds meer mensen als kwaliteit waarderen.

Het boerderijgebouw omvat een woonhuis met kelder en zolder een aangebouwde schuur, een dubbele garage en een ponyschuur met boxen.

Indeling woonhuis;
Het woonhuis heeft een brede en hoge gang welke alle vertrekken ontsluit. De fraaie kopgevel laat de bezoeker zien hoe fraai er destijds gebouwd werd. De voorgang meet 1,9 bij 8,60 m.
Aan de voorzijde is een werkkamer ingericht met een fraaie schouw van Zweeds graniet van 4,8 bij 5,4 m, hierachter ligt een slaapkamer van 17 m, onder een gedeelte van het huis is een kelderruimte welke door de hoge ligging van het gebouw goed droog is. De verdieping is voorzien van twee ruime slaapkamers van respectievelijk 16 en 18 m groot. verder is er een ruime zolderberging. De woonkamers liggen gunstig op de zon en meten in totaal 42 m.
De gang loopt met twee bochten verder naar het achterste gedeelte van het huis. De woonkeuken meet ca. 4 bij 4,6 m en is voorzien van een moderne inbouwkeuken met apparatuur, o.a. oven, vaatwasser, afzuigkap, koelkast 5 pits gaskooktoestel, de ruime badkamer omvat een inloopdouche, toilet, wastafelmeubel alsmede diverse kastruimtes. Nabij de uitgang naar de zijtuin is een toilet. De woning is grotendeels voorzien van dubbel glas. De verwarming en warmwater is via een nieuwe CV combi uit 2011. Het achterhuis heeft een karnhuis/bijkeuken van ca 18 m, een voormalige koestal gang van 25 bij circa 6 m.
Indeling schuurgedeelte;
Het schuurgedeelte is met steens muren opgezet en meet cira 75 bij 24 meter, dit is inclusief de oude koe- en paardenstal. De schuur is een zogenaamde gebinten schuur welke is gedekt met pannen. Aan de achterzijde staat een aangebouwde garage van 11 bij 3 m en een tweetal ruimten van 4,6 bij 6,6 m en 3,2 bij 5,8 m. In de garage en schuur is alle ruimte om nog verdere uitbreidingen van de woonruimte te doen.

Aan de zijkant van het boerderijgebouw staat een vrijstaande ponyschuur met een 8 tal boxen.
Deze schuur meet ca 20 bij 8 meter en is geheel verhard. Op deze schuur liggen ABC asbestgolfplaten.

Op het terrein is verder een buitenbak, een perceeltje weiland, een speelweide het erf alsmede een fraaie boerderijtuin ingericht.

Bij de boerderij is eventueel een vrijstaande schuur met plusminus drie hectare grond bij te kopen. De grond is thans in gebruik als weiland, maar is in het verleden altijd gebruikt als bouwland. De vraagprijs voor het voornoemde perceel grond met vrijstaande schuur bedraagt: 172.000,- k.k. Meer informatie op aanvraag.

- Goed onderhouden boerderijgebouw met pannendak (weinig asbest).
- De tuin is altijd een hobby geweest van de huidige eigenaren en is goed onderhouden.
- In de schuur is een ontvangstruimte voor bezoek ingericht, hier is tevens een apart toilet.
- Het gebouw is generaties lang in goede handen geweest.
- In de woonkamer ligt een parketvloer uit 1942, voorts liggen er bijzondere vloertegels in de gang.
- Mooie ornamenten behoren tot het gebouw zoals een schouw, deuromlijstingen, trapopgang, een balkon, een oude spoelbak in de bijkeuken.
- Mogelijkheden voor Bed and Breakfast.
- Fraaie monumentale Linde bomen en beuken.
- Indien het boerderijgebouw Goldhoorn 19 wordt gekocht zonder de achtergelegen grond met schuur, dient het perceel kadastraal te worden uitgemeten op kosten van de kopende partij.

Lees meer...
Streetview