Emmastraat 31-2, 9722EW GRONINGEN

Woonopp.

93 m2

Omschrijving

In de populaire wijk Helpman ligt deze karakteristieke benedenwoning met 2 slaapkamers. Het benedenhuis uit bouwjaar 1937 heeft nog veel originele stijlkenmerken zoals gebrandschilderd glas-in-lood, hoge plafonds en prachtige schouwen. Achter het benedenhuis ligt een plaatsje met veel privacy. De benedenwoning verdient modernisatie, maar dat is deze woning zeker waard!

De wijk Helpman aan de zuidkant van de stad Groningen is een prachtige groene wijk waar alle voorzieningen aanwezig zijn. Met op loopafstand winkelcentrum Helpman met een uitgebreid aanbod van een supermarkt, drogist, diverse speciaalzaken en allerhande leuke eettentjes is het de ideale plek om thuis te komen. Het bruisende stadscentrum ligt op circa 10 minuten fietsen en met de auto kan je makkelijk de stad in en uit.

Indeling
Entree, tochtportaal, gang naar alle verschillende ruimten, toilet, woonkamer en-suite (totaal ca. 30m²) met hoge plafonds (2.95 meter hoog) en het originele glas-in-lood nog aanwezig, keuken met eenvoudige keukenopstelling 7m² met opstelplaats van de cv-ketel, kelder 8m², slaapkamer met ingebouwde kast 13m² met tegenwoordig gekoppelde 2e slaapkamer van 11m² (eenvoudig weer los van elkaar te gebruiken), badkamer met douche en wastafel.

Vanuit de gang is de plaats aan de achterzijde van het appartement te bereiken. Het plaatsje is ca. 22m² groot, is gelegen op het oosten en is voorzien van een achterom.

Het complex aan de Emmastraat 31 & 33 is getekend door de bekende Groninger architect A. Th. van Elmpt, onder andere bekend van Huize Tavenier aan de Ubbo Emmiussingel en het Rooms Katholieke Ziekenhuis aan de Verlengde Hereweg.

Bijzonderheden:
- Veel originele stijlelementen nog aanwezig.
- Gelijkvloerse benedenwoning en derhalve levensloopbestendig.
- Voorzien van enkele beglazing.
- verwarming door middel van een eigen HR combiketel (bouwjaar 2007)
- Energielabel F.
- De zijstraat van de Emmastraat waar dit appartement aan grenst wordt binnenkort opnieuw aangelegd.
- De VvE is recent geactiveerd actief met een maandelijkse bijdrage van €31,80 voor dit appartement.
- Notariskeuze op verzoek van verkoper is Andre Bosscher van kantoor Bosscher Janssens.

Lees meer...
Streetview