Dorpshuisweg 28, 9617BN HARKSTEDE

Vraagprijs

€ 289.000 kosten koper

Woonopp.

130 m2

Perceelopp.

661 m2

Omschrijving

Voormalig stationsgebouw, waarvan deze stijlvolle eengezinstussenwoning onderdeel uitmaakt. De verspringende tussenwoning beschikt over een viertal slaapkamers, een vrijstaande garage en carport alsmede een riante tuin met eigen toegang. De woning maakt onderdeel uit van het voormalige stationsgebouw Harkstede-Scharmer, wat tussen 1929 en 1941 een stopplaats was van de Woldjerspoorlijn tussen Groningen en Weiwerd voor zowel het vervoer van reizigers als landbouwproducten.

Het stationsgebouw, ontworpen door de architect Ad van der Steur, is van het type Woldjerspoor maar de plattegrond is in spiegelbeeld aan die van de zes andere stations van dit type in verband met de destijds gewenste situering van de goederenloods. Het voormalige stationsgebouw is momenteel deels in gebruik als brandweerkazerne.

Het dorp Harkstede, gelegen nabij Meerstad en Groningen, beschikt over diverse eigen voorzieningen, zoals een basisschool, winkels waaronder een supermarkt, bibliotheek, sportfaciliteiten, kinderopvang en een actief verenigingsleven. In de nabije omgeving zijn diverse recreatieplassen gelegen, zoals de Borgmeren, Grunoplas, Woldmeer en de Engelberterplas. De stad Groningen met een breed aanbod aan voorzieningen is bereikbaar in 15 minuten en in 30 minuten met de fiets.

Indeling:
Begane grond: entree, hal, toegang tot kelder, toilet, lichte woonkamer met open keuken, beiden voorzien van een houten vloer, de keuken in L-opstelling is voorzien van een combi-magnetron, inductie kookplaat, afzuigkap, vaatwasser en koelkast en hal/ bijkeuken.
Eerste verdieping: bereikbaar middels vaste trap, overloop, slaapkamer 13 m², slaapkamer met inbouwkasten 17 m², badkamer voorzien van wastafelmeubel, douche en wasmachineaansluiting.
Tweede verdieping: bereikbaar via een vaste trap, overloop, slaapkamer 12 m², slaapkamer 10 m².
Derde verdieping: bereikbaar middels vlizotrap, zolderruimte met extra bergruimte achter knieschotten, cv-ketel.

De woning beschikt over een verrassend ruime tuin op het zuiden met een goede combinatie van beplanting en diverse leuke zitjes waaronder aan het water, een vrijstaande stenen garage met berging en overkapping, houten lounge van 14 m² voorzien van elektra, houten carport. De tuin en haar voorzieningen zijn tevens bereikbaar via een ruime achterom.

Bijzonderheden:
- Voormalig stationsgebouw met leuke uitgesproken stijlkenmerken.
- Gelegen in het centrum van Harkstede, nabij voorzieningen.
- De vrijstaande garage is voorzien van een twintigtal zonnepanelen a 175 Wp per stuk.
- Het betreft een gemeentelijk monument.
- De woning is voorzien van een eigen cv-ketel uit 2015 en airconditioning.
- Ruime dakkapel op de eerste verdieping waardoor er veel ruimte is ontstaan.
- Zonnescherm aan de achterzijde van de woning, welke een fraaie schaduwplek biedt.
- Ruime tuin gelegen op het zuiden.

Lees meer...
Streetview