Burgemeester Brouwersstraat 3, 9893PE GARNWERD

Woonopp.

103 m2

Perceelopp.

160 m2

Omschrijving

In een van de rustigste en meest pittoreske straten in het prachtige dorp Garnwerd ligt dit karakteristieke vrijstaande woonhuis. Het woonhuis heeft veel leefruimte op de begane grond met onder andere een slaapkamer en badkamer waardoor de woning levensloopbestendig is. In totaal zijn er 3 slaapkamers aanwezig en een leuke tuin gelegen op het zuiden.

Garnwerd is een karakteristiek dorp in het bijzondere gebied Middag-Humsterland. Middag-Humsterland is een nationaal landschap dat door zijn openheid en bijzondere wierden een genot is om in te wandelen, te fietsen en te recreëren. De ligging aan het Reitdiep en het Pieterpad maken dat er diverse toeristische voorzieningen in het dorp aanwezig zijn. Op circa 15 minuten fietsen ligt het dorp Winsum en op 20 autominuten ligt de stad Groningen. Een leuke bijzonderheid is dat de burgemeester Brouwersstraat het smalste straatje van Nederland is wat voor auto's toegankelijk is.

Indeling
Begane grond: entree, hal, woonkeuken 16m² met openslaande deuren naar de tuin, sfeervolle woonkamer 24m² met stoere Bullerjan houtkachel, slaapkamer 14m², badkamer met douche, bad, toilet en dubbele wastafel, bijkeuken met witgoedaansluitingen, bergruimte met cv-installatie.

Verdieping: overloop, 2 slaapkamers beide voorzien van ingebouwde kastruimte.

De achtertuin is gelegen op het zuiden en is toegankelijk via een pad om het woonhuis heen. In de achtertuin is een overkapping gerealiseerd voor het stallen van fietsen. Ook is er nog een oude gemetselde waterput aanwezig.

Bijzonderheden:
- Het woonhuis is rond 1840 gebouwd als dubbel woonhuis en later als geheel samengevoegd en uitgebouwd.
- Bij de woning horen ook 2 zonnepanelen via de energiecoöperatie Gloed.
- Recent is de woning aan de buitenzijde (bijna geheel) geschilderd.
- De muren in de badkamer zijn recent opnieuw in de verf gezet.
- Glasvezelaansluiting in de woning aanwezig.
- Er is een houten hoekkeuken aanwezig met de volgende inbouwapparatuur: vaatwasser, koelkast, vriezer, gasfornuis met oven en een afzuigkap.
- De woning wordt verwarmd door een HR combi cv-ketel (bouwjaar 2011) en is voorzien van houten kozijnen met dubbele beglazing.
- Energielabel D.
- De waterput in de tuin is nog steeds functioneel.

Lees meer...
Streetview