Boterdiep Wz 31, 9785AK ZUIDWOLDE

Woonopp.

179 m2

Perceelopp.

315 m2

Omschrijving

Een sfeervol gerestaureerde woonboerderij gelegen aan het water met uitzicht over de landerijen, onder de rook van Groningen. Dit huis is oorspronkelijk gebouwd in 1786. In 2003 en de jaren daarna is het vrijwel geheel gemoderniseerd en gerestaureerd. Op een leuke manier zijn hedendaags wooncomfort en de oude sfeer gecombineerd.

In Zuidwolde in de directe nabijheid van de stad Groningen ligt deze sfeervolle woonboerderij. Dit object is door de huidige eigenaar reeds van het gas afgehaald! Oorspronkelijk waren dit twee adressen, namelijk een boerderijtje en een woonhuis. Inmiddels is het samengevoegd tot één woonhuis. Zuidwolde is een karakteristiek en pittoresk dorp, waarbij de charme van het wonen in een mooi en rustig dorp combineert met de voorzieningen van de grote stad. De ligging aan het Boterdiep met haar vis- en vaarwater maakt deze locatie een mooi begin van een wandel-, fiets- of boottocht. De binnenstad van Groningen ligt op circa 15 fietsminuten en vanuit het dorp is er ook een goede aansluiting met het openbaar vervoer.

Indeling;
Begane grond: gang, woonkamer ca 29 m², werkkamer ca 18 m² met bedstede en inbouwkast, toilet met fontein, badkamer met bad, inloopdouche en wastafelmeubel, royale woonkeuken ca 45 m² met moderne inbouwkeuken en openslaande deuren naar de tuin, ruime bijkeuken ca 14 m². Fraaie tuin voorzien van borders en een heerlijk terras met het authentieke stookhutje.

Eerste verdieping: vaste trap vanuit de gang naar de verdieping alwaar slaapzolder ca 14 m² met grote inloopkast ca 7 m².
Vaste trap vanuit de woonkeuken naar verdieping alwaar een slaapkamer ca 18 m².

Bijzonderheden:
- Authentieke elementen verwerkt in de stijl van het huis. o.a. de sporen kap, bedstede, vaste kast en een stook hut.
- Fraai aangelegde en verzorgde tuin op het noord westen.
- Vloerverwarming en lage temperatuurverwarming.
- Gasloos huis; geen aansluiting meer!, waarbij de verwarming loopt via een lucht warmte pomp
- Moderne inbouwkeuken met koelkast, combi magnetron, inductie kookplaat, stoomoven, vaatwasser 2015,
- In de woonkeuken zijn de oude gebinten zichtbaar.
- Parkeerplaats onder carport op eigen erf.
- Thans een indeling waarbij er drie slaapkamers zijn, dit is vrij eenvoudig tevens te veranderen.
- Gelegen nabij de rand van het dorp met vrij uitzicht over de velden.
- Fraaie linde bomen voor het huis, open ingerichte tuin met terras.

Lees meer...
Streetview