Akkerstraat 173, 9717KX GRONINGEN

Woonopp.

145 m2

Perceelopp.

89 m2

Omschrijving

Een mooiere plek in Groningen bestaat bijna niet! Deze hoekwoning uit 1897 ligt aan het Noorderplantsoen. Het is een huis vol licht en ruimte. Veel originele kenmerken zijn bewaard gebleven. Een lust voor het oog. Bijzonder is dat de woning beschikt over een inpandige garage. Bijna niet te vinden in hartje Groningen. Het huis heeft royale slaapkamers. Bij mooi weer is het genieten op het dakterras van meer dan 30 m.

De sfeervolle woning vind je in de gezellige Noorderplantsoenbuurt. Een buurt waar alle dagelijkse voorzieningen op loopafstand zijn, zo'n 200 meter. En wandelen naar de Martinitoren kost je slechts 10 minuten. Een droomwoning in een luchtige, stadse sfeer met de natuur voor de deur! Met veel liefde bewoond, maar nu op zoek naar nieuwe bewoners.

Indeling
Begane grond: entree met originele granitovloer, gang met garderobemogelijkheid en bergruimte, woonkamer en-suite met originele suitedeuren aanwezig en vanuit de voor- en achterkamer prachtig zicht op het plantsoen, kelder met stahoogte van ca. 10m, keukenruimte met complete keukenopstelling, toilet, garage ca. 20m met aansluiting voor wasmachine.

Eerste verdieping: overloop, toegang tot het royale dakterras, ruime badkamer met bad, douche en vaste wastafel, separaat toilet, slaapkamer 13m, slaapkamer 15m met prachtig uitzicht over het Noorderplantsoen via enkele grote raampartijen.

Tweede verdieping: overloop met bergruimte, slaapkamer van 14m, slaapkamer 11m.

Bijzonderheden:
- Zeer bijzondere ligging wat door de vrije hoekligging van deze woning wordt versterkt.
- Prachtige originele details nog aanwezig, zoals bv. granito vloeren, suite-deuren en glas in loodramen.
- Verwarming van de woning gebeurt door een HR cv-ketel uit 2007 (eigen toestel).
- De keuken is voorzien van de volgende inbouwapparatuur: oven, vaatwasser, gaskookplaat, afzuigkap. Daarnaast is er een boiler aanwezig in de keuken voor warm water.
- De woning ligt op de hoek van de Akkerstraat en de Noorderbuitensingel waardoor er vanaf de voorzijde en zijzijde prachtig uitzicht is over het plantsoen.
- De woning heeft een woonoppervlakte van 145m, een garage van 20m en een dakterras van 30m.
- Zeer bijzonder woonobject op een fantastische locatie, zeker een bezichtiging waard!

Lees meer...
Streetview