STUDENTENDOSSIER

EEN WONING VOOR UW STUDERENDE KIND KOPEN: ENKELE NUTTIGE WENKEN

Tegenwoordig is het behoorlijk ingewikkeld om in de stad Groningen een woning voor je studerende kind(eren) te kopen. Daarbij draait het om de definitie van wat een kamerverhuurpand is. Het lijkt er soms op alsof de gemeente het zelf ook niet weet. Om de zoveel jaar wijzigt de omschrijving. Vraag is dus: wanneer is een studentenwoning een kamerverhuurpand met een vergunningplicht?

Per 1 juli 2015 is de huisvestingsverordening gewijzigd. In de huisvestingsverordening wordt de 15%-norm vervangen door een omgevingstoets op vergunningen voor het onttrekken, samenvoegen en splitsen van woningen en voor woningvorming (bouwkundig splitsen). Wat verandert er verder aan het gemeentelijk kamerverhuurbeleid? Soms ook kan een vereniging van eigenaren (VvE) kamersgewijze bewoning van een appartement verbieden. Wanneer is dat het geval? Deze informatie bieden wij u en hebben wij verzameld in het studentendossier 2017. Dit doucment heeft in totaal 10 pagina's met onder andere een voorbeeld rendementsberekening.

Als NVM-makelaars met ruim 40 jaar praktijkervaring kunnen wij u in dit labyrint wegwijs maken. Belt u ons voor vragen of een vrijblijvende kennismakingsafspraak, telefoon (050) 5 717 818.

Aanvragen dossier

U kunt het dossier kosteloos bestellen. Vul hieronder uw gegevens in en u wordt doorgelinkt naar het digitale bestand.

*
*