Uithuizerweg 17, 9982ND UITHUIZERMEEDEN

Vraagprijs

€ 649.000 kosten koper

Woonopp.

252 m2

Perceelopp.

1.670 m2

Omschrijving

Gelegen op een prachtige landelijke locatie aan de rand van Uithuizermeeden vindt u dit vrijstaande, geheel gemoderniseerde en grotendeels nieuwgebouwde woonhuis. Deze sfeervolle woning heeft een woonkamer met leefkeuken van samen 65m² en maar liefst zes slaapkamers en twee badkamers. Naast veel leefruimte is er een inpandige garage en een royale vrijstaande garage aanwezig. Dit karakteristieke woonhuis heeft prachtig uitzicht over de landerijen en door de grote hoeveelheid leefruimte en een kaveloppervlakte van 1670m² biedt dit vele mogelijkheden voor gebruik voor zowel bedrijfsactiviteiten als voor de dierenliefhebber. Door gebruik te maken van een efficiënte aardwarmtepomp en vloerverwarming in de hele woning is er een comfortabel leefklimaat én een lage energierekening. Dit blijkt ook uit het A++ energielabel . Het geheel is goed onderhouden en instapklaar.

Het streekje aan de Uithuizerweg is van oudsher al gewild, omdat het een aantal grote pluspunten kent. De vrije ligging net buiten Uithuizen en Uithuizermeeden in combinatie met de voorzieningen die op korte afstand zijn gelegen in beide dorpen maakt het een ideale locatie. Op loopafstand bevinden zich enkele sportvoorzieningen en het open luchtzwembad van Uithuizen en op enkele minuten fietsen ligt een divers aanbod van winkels, het treinstation, diverse scholen en andere praktische voorzieningen. Op korte afstand gelegen is de Eemshavenweg waardoor de Eemshaven en de stad Groningen eenvoudig te bereiken zijn.

Indeling woonhuis
Begane grond: woningentree, karakteristieke hal met originele voordeur en glas-in-loodramen en trapopgang naar de eerste verdieping. Sfeervolle woonkamer van 31m² met prachtige vergezichten en doorloop naar de royale woonkeuken. De woonkeuken van 34m² is voorzien van een kookeiland en een wandopstelling met de alle denkbare inbouwapparatuur: vaatwasser, inductiekookplaat, afzuigkap, kokend waterkraan, dubbele koelvriescombinatie, dubbele (stoom)oven en een magnetron. Daarnaast is er ruim voldoende kastruimte in de keuken aanwezig en is er een leuke zit aan het kookeiland gerealiseerd. Vanuit de keuken is er middels openslaande deuren toegang tot de sfeervolle overkapping.
De gang is te bereiken vanuit de keuken alwaar het toilet, de bijkeuken en de inpandige garage zich bevinden. De ruime WC is voorzien van een hangend toilet, een urinoir en een fonteintje. De bijkeuken heeft praktische bergruimte en hier zijn ook de aansluitingen voor de wasmachine en wasdroger aanwezig. De inpandige garage van ca. 35m² is aan de voor- en achterzijde voorzien van sectionaaldeuren waardoor auto's en andere zaken ook makkelijk naar de achtergelegen vrijstaande garage kunnen komen (doorrit). Vanuit de keuken is er eveneens toegang tot de slaapkamer op de begane grond van ongeveer 18m² met inbouwkasten en openslaande deuren naar de tuin en een eigen badkamer. De ruime en luxe badkamer is voorzien van een wastafelmeubel, ligbad, toilet, een dubbele douche met regendouche en een sunshower voor het ultieme hotelgevoel.

Verdieping: overloop, slaapkamer voorzijde 19m², berging, vlizotrap naar zolder boven het originele voorhuis welke uitkomt op de ruime overloop welke thans in gebruik is als tweede woonkamer van 20m². In deze ruimte zijn de aan- en afvoeren aanwezig voor een keukenopstelling en vanuit deze overloop zijn er 4 slaapkamers en de badkamer te bereiken. De slaapkamers zijn respectievelijk 11m², 12m², 12m² en 11m², de badkamer van 6m² is voorzien van douche, dubbele wastafel en een toilet. Hier is ook de technische ruimte aanwezig met de opstelling van de aardwarmtepomp en de boilervaten. Aan de achterzijde is een dakterras aanwezig van 7m². Ook bevindt zich aan de achterzijde van de woning een stalen wenteltrap welke eveneens toegang geeft tot de bovenverdieping die daardoor ook zelfstandig te gebruiken is. Dit is ideaal voor het gebruik als kangoeroewoning of voor een B&B danwel een samengesteld gezin.

Vrijstaande stenen berging en houten multifunctionele ruimte
Achter het woonhuis is een splitsing gemaakt in de tuin met aan de ene zijde een bestraat tussengebied van ca. 80m² bereikbaar via een achterom en door de inpandige garage (annex doorrit). Hier vindt u een vrijstaande stenen garage (bouwjaar 2017) van ca. 50m² met brede elektrische overheaddeur. Deze multifunctionele ruimte is perfect voor een hobby of werkruimte. Via een losse trap is een bergzolder boven deze garageruimte te bereiken. Achter de garage is een multifunctionele ruimte in aanbouw van 32m². Deze ruimte wordt nog casco afgebouwd en is zeer goed geschikt als praktijk aan huis, salon, sportruimte, mancave, wellnessruimte of extra berg- of werkruimte.

Tuin
Het royale perceel is in totaal 1.670m² groot. Aan de voorzijde van de woning is een eigen oprit en een siertuin aanwezig. Achter de woning is een knusse zit gemaakt met prachtig uitzicht over het groen en de landerijen. De tuin is door bossages opgedeeld in diverse gedeelten waardoor er na het eerste tuingedeelte een meer besloten tuin ligt met moestuinbakken en ruimte voor een jaccuzi. Hierna is een ruime siertuin aanwezig en als klap op de vuurpijl is er een deel van het perceel van ca. 500m² ingericht voor het houden van kleinvee. Zeer geschikt voor het houden van een pony, alpaca's, kippen of geiten.

Duurzaamheid en verwarming
Het woonhuis is in 2014 voorzien van verwarming door middel van aardwarmte. Deze manier van verwarming is zeer efficiënt en comfortabel. Het systeem biedt ook de mogelijkheid van koeling in de zomer wat een prettig leefklimaat geeft. De gehele woning is goed geïsoleerd en beschikt over vloerverwarming. Door deze voorziening zijn de energiekosten per maand zeer laag. Er wordt gebruik gemaakt van een Alpha Innotec aardwarmtepomp en er is een 500 liter warmteopslag aanwezig. Door alle genomen hoogwaardige maatregelen is de woning voorzien van een A++ energielabel.

Bijzonderheden
- Oorspronkelijk bouwjaar 1935, geheel gerenoveerd en grotendeels nieuw gebouwd vanaf 2014.
- Voorzien van een energielabel A++
- Verwarming door middel van een aardwarmtepomp (2015).
- Geheel voorzien van vloerverwarming.
- De houten kozijnen zijn begin 2023 buitenom geschilderd en volledig voorzien van dubbel glas.
- Kunststof goten en gevelbekleding.
- De elektra in de woning is geheel vernieuwd en voorzien van 21 groepen + 2 krachtstroomgroepen.

Bent u op zoek naar een instapklare en volledig gerenoveerde woning met veel gebruiksmogelijkheden, ruimte én een vrije ligging dan is dit bijzondere woonhuis zeker een bezichtiging waard!

Lees meer...

Kenmerken

Algemeen

Vraagprijs
€ 649.000 kosten koper
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
Eengezinswoning
Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1935
Soort dak
Samengesteld dak bedekt met

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
252 m2
Gebouwgebonden buitenruimte
20 m2
Externe bergruimte
97 m2
Perceeloppervlakte
1.670 m2
Inhoud
1.093 m3

Indeling

Aantal kamers
8 kamers (6 slaapkamers)
Aantal kamers
8 kamers (6 slaapkamers)
Aantal woonlagen
1

Energie

Energielabel
A++

Buitenruimte

Ligging
Vrij uitzicht, open ligging, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen
Tuin
Achtertuin, voortuin, zijtuin, tuin rondom

Parkeergelegenheid

Soort garage
Vrijstaand steen, inpandig

Brochure

Klik op de icoontjes om de documenten te downloaden

Documentatie per e-mail

Streetview