Direct Contact

T: 050 5717818
E: info@tebbenstorringa.nl

Studentendossier

Een woning voor uw studerende kind kopen: enkele nuttige wenken

Tegenwoordig is het behoorlijk ingewikkeld om in de stad Groningen een woning voor je studerende kind(eren) te kopen. Daarbij draait het om de definitie van wat een kamerverhuurpand is. Het lijkt er soms op alsof de gemeente het zelf ook niet weet. Om de zoveel jaar wijzigt de omschrijving. Vraag is dus: wanneer is een studentenwoning een kamerverhuurpand met een vergunningplicht?


Per 1 juli 2015 is de huisvestingsverordening gewijzigd. In de huisvestingsverordening wordt de 15%-norm vervangen door een omgevingstoets op vergunningen voor het onttrekken, samenvoegen en splitsen van woningen en voor woningvorming (bouwkundig splitsen). Wat verandert er verder aan het gemeentelijk kamerverhuurbeleid? Op dit moment werken wij aan een gewijzigd studentendossier. Zodra wij deze gereed hebben zal deze weer beschikbaar zijn op onze site.


Soms ook kan een vereniging van eigenaren (VvE) kamersgewijze bewoning van een appartement verbieden. Wanneer is dat het geval?


Als NVM-makelaar met ruim 20 jaar praktijkervaring kan ik u in dit labyrint wegwijs maken. Belt u mij voor vragen of een vrijblijvende kennismakingsafspraak, telefoon (050) 5 717 818.