Direct Contact

T: 050 5717818
E: info@tebbenstorringa.nl

Studentendossier

Een woning voor uw studerende kind kopen: enkele nuttige wenken

Tegenwoordig is het behoorlijk ingewikkeld om in de stad Groningen een woning voor je studerende kind(eren) te kopen. Daarbij draait het om de definitie van wat een kamerverhuurpand is. Het lijkt er soms op alsof de gemeente het zelf ook niet weet. Om de zoveel jaar wijzigt de omschrijving. Vraag is dus: wanneer is een studentenwoning een kamerverhuurpand met een vergunningplicht?


Sinds juni 2008 mag per straat niet meer dan 15% van de panden een studentenpand zijn. In welke straat mag of kun je nog wat kopen? Wat verandert er aan het gemeentelijk kamerverhuurbeleid?


Soms ook kan een vereniging van eigenaren (VvE) kamersgewijze bewoning van een appartement verbieden. Wanneer is dat het geval?


Als NVM-makelaar met ruim 20 jaar praktijkervaring kan ik u in dit labyrint wegwijs maken. Belt u mij voor vragen of een vrijblijvende kennismakingsafspraak, telefoon (050) 5 717 818.


Dossier Studentenhuis

Voor wie zich in de complexe materie wil verdiepen heb ik het dossier Studentenhuis samengesteld. Het bevat informatie van fiscalisten, advocaten en de gemeente. Aan de orde komen belangrijke zaken als:


• aandachtspunten bij aankoop appartement
• Rendementsberekening
• splitsingsreglementen en verbod kamerverhuur
• percentage kamerverhuurpanden per straat
• 0-dB norm & exploitatievergunning

In de kolom rechts op deze pagina kan u deze informatie opvragen.


Aanvragen Studentendossier

U kunt het dossier Studentenhuis kosteloos bestellen. Vul hieronder uw gegevens in en u wordt doorgelinkt naar de digitale bestanden.


Studentendossier* Verplichte velden